Диета за детоксикација на Гвинет Палтроу

Гвинет Палтроу неодамна напиша пост на нејзиниот веб-сајт ГООП, во обид за решавање од попразничната килажата. Таа изјави дека во минатото, минувала низ програмата на Master Cleanse.
На својот блог објави некои совети од нејзиниот доктор инаку детокс специјалист, за различна верзија на програмата на Master Cleanse.
Во продолжение на текстот ви го откриваме менито на Гвинет Палтроу:
ДЕН 1
7:00 – (Или по будењето) – една чаша вода, собна температурата, со лимон
8:00 – хербален чај
10:00 – (Појадок) – овошен сок (свеж) од боровинки и бадеми
11:30 – кокосова вода (бидете сигурни дека нема додаден шеќер)
13:30 – (Ручек) – салата со прелив од морков и ѓумбир
16:00 – (Ужина) – 50 гр микс семки од тиква и од сончоглед
18:00 – (Вечера) – супа од брокула
ДЕН 2
7:00 – (Или по будењето) – една чаша вода, собна температурата, со лимон
8:00 – хербален чај
10:00 – (Појадок) – овошен сок (свеж) малина и оризово млеко
11:30 – кокосова вода
13:30 – (Ручек) – пилешко и зеленчук на пареа
16:00 – (Ужина) – супа со карфиол
18:00 – (Вечера) – супа од грашок со босилек
ДЕН 3
7:00 – (Или по будењето) – една чаша вода, собна температурата, со лимон
8:00 – хербален чај
10:00 – (Појадок) – овесна каша со оризово или бадемово млеко
11:30 – кокосова вода
13:30 – (Ручек) – овошен сок (свеж) од боровинки и бадеми
16:00 – (Ужина) – свеж сок од краставица, лимон и босилек
18:00 – (Вечера) – супа со карфиол и зеленчук
ДЕН 4
7:00 – (Или по будењето) – една чаша вода, собна температурата, со лимон
8:00 – хербален чај
10:00 – (Појадок) – овошен сок (свеж) со манго и кокосово млеко
11:30 – кокосова вода
13:30 – (Ручек) – супа од карфиол
16:00 – (Ужина) – 50 гр боровинки
18:00 – (Вечера) – лосос и зеленчук на пареа
ДЕН 5
7:00 – (Или по будењето) – една чаша вода, собна температурата, со лимон
8:00 – хербален чај
10:00 – (Појадок) – овошен сок (свеж) од праски и бадеми
11:30 – кокосова вода
13:30 – (Ручек) – свеж зеленчук (морков, боранија, ротквици, краставици, тиквички) со прелив од морков и ѓумбир
16:00 – (Ужина) – сок од цвекло, морков, јаболко и ѓумбир
18:00 – (Вечера) – супа од краставица и авокадо
ДЕН 6
7:00 – (Или по будењето) – една чаша вода, собна температурата, со лимон
8:00 – хербален чај
10:00 – (Појадок) – овошен сок (свеж) од боровинки и бадеми
11:30 – кокосова вода
13:30 (Ручек) – зеленчук и лосос на пареа во маслиново масло и сок од лимон
16:00 – (Ужина) – сок од зелен зеленчук
18:00 – (Вечера) – пилешко, ориз и тиквички на пареа
ДЕН 7
7:00 – (Или по будењето) – една чаша вода, собна температурата, со лимон
8:00 – хербален чај
10:00 – (Појадок) – овошен сок (свеж) малина и оризово млеко
11:30 – кокосова вода
13:30 – (Ручек) -супа од карфиол
16:00 – (Ужина) – 50 гр бадеми
18:00 – (Вечера) – риба на пареа со перуански жито(киноа) и препечени тиквички