Протеинска торта со сирење

Повеќето луѓе сакаат десерти. За жал, поголемиот дел се полн со шеќер, заситени масти и јаглехидрати, така ги уништуваат вашите обиди да останете слаби и здрави.
Со тоа ние смисливме начини како да направите десерт кој ги задоволи нутриционистичките барања така што луѓето ќе останат на вистинскиот пат за постигнување на своите фитнес цели.
Празните калории се заменуваат со здрави состојки и додадени се протеини за да помогнат во изградбата на мускулите без да се жртвува добар вкус. Оваа торта од сирење е вашата Добитна комбинација.
Здрава протеинска торта со сирење
Повеќето торти со сирење се полни со шеќер на тој начин ја саботираат секоја диета.
Елиминирајте го фактот дека повеќето торти со сирење значително ги намалуваат јаглехидратите и калориите, што ја прави тортата со сирење по погодна за секоја диета.
Друг начин да се намали вкупниот број на калории е да се користат многу маснотии или не-масни млечни производи .. користејќи состојки кои имаат многу маснотии веднаш ги зголемува калориите а со тоа не треба да се обезбеди подобар вкус.
Намалете го количеството на масти а со тоа ги намалувате и калориите.
Една состојка која недостига во повеќето слаткиши се протеините. Додавање протеин од сурутка (WHEY PROTEIN) и не го менува вкусот многу ако ја направите целата постапката правилно.
Еве некои примери на исхраната профили на тортата и “другите”.
Високопротеинска торта од сирење | Регуларна торта од сирење | Торта од сирење со путер од кикирики (1 парче) | |
---|---|---|---|
Калории по порција | 208 | 450 | 930-1100 |
Масти | 2.5 | 32 | 59 |
Заситени масти | 2 | 13.5 | 30 |
Јаглени хидрати | 15 | 25 | 93 |
Шеќер | 3 | 22 | 72 |
Влакна | <1 | <1 | 4 |
Протеини | 31 | 6 | 17 |
Состојки
• Крем сирење со ниска масленост (350 гр)
• Јогурт (300 мл)
• Две цели јајца
• 1-2 лажици Стевиа
• ¼ чаша млеко
• 1,5 мерица на протеин од сурутка
• Една лажица ванила
• Сол
Подготовка
• Загрејте ја рерната на 325 °
• Стопете го крем сирењето во голем сад со лажица
• Додајте ги јајцате и стевиата и мешајте со миксер
• Додајте ги останатите состојки и продолжете да мешате следните 2-3 минути
• Ставете го во сад за печење прекриен со хартија за готвење
• Печете на 325 ° – 25 минути, а потоа намалете на 200 ° и продолжете да печите во следниот час.
• Оставете да се излади во фрижидер 4-5 часа, потоа додајте го преливот и тоа е тоа.
3 вида торта со сирење
Ако обичната традиционална торта со сирење не ви е по вашата желба, има бескрајни можности за подобрување на тортата со одлични здрави додатоци.
• Тиква – се што треба е да додадете уште неколку состојки. Конзервирана или жива тиква, една лажица цимет, крем од лешници и прелив за пита од тиква.
• Јагоди – за ова само треба да го замените веј протеин со вкус на јагоди и тортата да ја послужите со свежи јагоди или други бобинки.
• Чоколадо и путер од кикирики – за овој тип употребете чоколадо во прав и додадете 1 лажица сто проценти какао во прав и путер од кикирики. Ставете го путерот над свежитњ парчиња торта.
Ова се неколку предлози кои можете да ги користите.