Wed. Jan 27th, 2021

Исхрана

Сеопфатна, здрава и добро организирана диета е главниот адут за секоја рутина за вежбање. Сепак, кардиоваскуларната издржливост, односно вежбањето за нејзино градење, бара рамнотежа на специјални... Read More
Основните макронутриенти што ги внесуваме секојдневно преку храната се јаглехидрати, протеини, масти, влакна, витамини и минерали. Во овој текст, акцентот ќе биде ставен на протеините. Главната... Read More
Енергијата што ја добиваме од храната е потребна за живот, така што чувството на глад е нормален физиолошки одговор на недостаток на тоа. Телото има вградени... Read More
Едноставно кажано, внесот на протеини ја стимулира синтезата на протеините во мускулите, процес што предизвикува мускулна адаптација и раст. Студиите потврдија дека конзумирањето на 40 g... Read More
Едноставно 2 лица 1 мин Долго време се борев, целосно неоправдано, против идејата да пробам десерти што се прават во микробранова печка. Идејата да испечам нешто... Read More
Кога зборуваме за здраво и силно тело, мора пред сè и најважно да се поврземе со исхраната. Правилната и добро балансирана исхрана е основа на здравјето... Read More
Доколку сакате целосно да го промените изгледот и да изгубите 10 килограми, покрај добра волја, потребен ви е и лимон! Оваа диета брзо топи килограми... Read More
Не е ни чудо што куркумата ги исполнува страниците на научните списанија секој месец. Овој безвременски лек, со потекло од Азија, има корисен ефект врз работата... Read More