Sat. May 30th, 2020

Додатоци во исхрана

Списанието “ Меѓународната проучување на спортска исхрана” ги објави резултатите од истражувањето за влијанието на темно чоколадо при тренинг. Максималниот аеробен капацитет (максимум VO2) е подобрен кај субјекти... Read More
Јагоди, портокали, манго Витамин Ц го зајакнува имунитетот, но го подобрува и лошото расположение .  Овој моќен антиоксиданс се покажа како одлично оружје во борбата против депресијата,... Read More
За кикириките велат експертите, дека се голем извор на енергија и содржат мноштво на витамини и минерали, плус протеини. Погледнете што има во кикириките и какви... Read More
Протеините се важен дел од исхраната, бидејќи како макронутриенти тие се составен дел на клетката. Имено, тие ги обезбедуваат потребните аминокиселини за нормално функционирање на... Read More
Поради разни состојби, како што се диета, болест, замор, интензивни исцрпувачки вежби; нарушено е нивото на минерали во човечкото тело. Исто така, се намалува брзината на обновување... Read More
Леуцин и нејзината ефикасна примена за мускулен раст и регенерација Мускулното градење се  заснова на тежок тренинг, балансирана диета, но и на додатоците во исхраната исто така можат... Read More
Аргининот е условно заменлива аминокиселина. Ова значи дека телото е во состојба да ја синтетизира, но под одредени услови и во мали количини. Аргининот не се произведува кај... Read More
За да витамините и минералите што ги земате за да го зајакнете вашиот имунитет и навистина да го подобрите вашето здравје, важно е да ги... Read More