Tue. Jan 26th, 2021

Исхрана

Зимата веќе пристига и времето е идеално за во теретана, за работа на „маса“. Ако сакате да се здебелите, има ли подобар период?! сите овие прослави, студот... Read More
Ако сте сериозен вежбач, секако ве интересира како диетата може да ви помогне да ги постигнете целите за фитнес. Правилата на исхрана пред тренингот се исто толку важни... Read More
Можеби знаете некого или и самите сте биле, или сте поддржувач на таквата практика – чаша или две пиво по тренинг под оправдување на алтернативен... Read More
Полни со енергија и сиромашни со нездрави состојки и непотребни адитиви – ова се нашите енергетски плочки што можете да ги направите од само две... Read More
Бета аланинот е несуштинска аминокиселина (телото може сам да ја синтетизира). За разлика од аланинот, бета аланинот е не-протеиногена амино киселина бидејќи се верува дека не... Read More
Спортските и фитнес додатоците се дефинитивно еден од најпопуларните додатоци во исхраната што се користат секојдневно, како кај спортистите, така и кај аматерските вежбачи. Секој сака и... Read More
Веројатно многу пати сте слушнале дека тестенините би било добро да ги избегнувате или јадете нешто пред некоја физичка активност. Во исто време, кога некој спомнува... Read More