Sun. Jan 24th, 2021

Исхрана

Американскиот национален институт за здравство го финансираше истражувањето за даш-диетата наменета за луѓе со висок крвен притисок, без потреба за лекови. Дури и името е... Read More
Кембриџ диетата е план дизајниран во Велика Британија, според која дневниот внес на калории се движи од 440-1500 калории. Оваа диета е дизајнирана во 1970... Read More
Саут Бич Исхрана е уште една диета која добива се поголем број на следбеници. Како што се наведува на официјалниот сајт, “план на исхрана на... Read More
Секое тело има своја pH вредност, а тоа е ацидо-базната рамнотежа предуслов за здравјето. PH вредноста е мерка на алкалност, киселост на супстанцијата . Балансираниот... Read More
  Во последните десет години, јавноста е буквално полна со информации за разни диети и нивните позитивни ефекти на прекумерна тежина, да се вратиме во... Read More