Sat. Aug 8th, 2020

Тренинг

Во последниве години, сè повеќе се пишуваше за придобивките од одењето, и што е уште поважно, сè повеќе луѓе се свртуваат кон одење како начин... Read More
Одма  бидете подготвени за болка во мускулите во првите неколку дена по започнувањето на физичката активност, а од друга страна сепак ќе забележите голем број... Read More
Ако се придржувате до истото темпо на трчање на лента од тренинг до тренинг, шансите ви се многу брзо да се досадите од тој тренинг. Но, можностите... Read More
Темата за зголемување на телесната тежина отсекогаш била многу помалку популарна, односно третирана кога станува збор за нас жени. И ова воопшто не е изненадувачки со... Read More
Вообичаено е да се види познат бодибилдер кој користи специјални техники и вежби за да се обиде да изолира индивидуални мускули или дури и делови... Read More
Ако не се промениме, ние не напредуваме. Ако не напредуваме, тоа е како да не живееме. Напредокот бара привремено откажување од безбедноста. Напредокот може да значи напуштање на... Read More
Ако тренирате долго време и не гледате значајни резултати, добро е да размислите што е тоа што ве блокира. Несоодветната исхрана често може да биде главниот... Read More
Методот за вежбање на интервали вклучува работа во која интервалите со висок интензитет се наизменични со периодите на опоравување. Овој метод се користи во врвните спортови... Read More
Постојат неколку техники во тренинзите за оптоварување што можеме да ги користиме за да го зголемиме интензитетот. Некои од најчестите што ги гледаме во спортски сали... Read More
Во вежбањето, постои правило „повеќе не е подобро“, бидејќи покрај активност, напредокот, телото исто така, бара време за одмор во кое мускулите се опоравуваат и... Read More