Sat. Oct 31st, 2020

Совети за вежбање

Градењето мускули е едноставна работа. Едноставно – но не и лесно. Потребни се само неколку основни чекори кои се лесно разбирливи. Но, упорното, долготрајно, редовно спроведување на овие... Read More
Фокусот на тренингот е поделен на надворешен и внатрешен. Надворешниот фокус е фокус на објектот што се ракува (на пример, фокус на тегови што ги креваме),... Read More
За да постигнете позитивни резултати на тренинг, не ви треба целосна промена во начинот на вежбање. Правењето вежби како склекови, мртво кревање и чучњеви со оптоварување... Read More
Каде и да прочитате за здравјето, ќе најдете совет – бидете активни и редовно извршувајте некаква форма на физичка активност. Но, кога зборуваме за вежбање, треба... Read More
Вежбите за вежбање првенствено доведуваат до зголемување на јачината и мускулната маса, додека аеробниот тренинг првенствено доведува до зголемување на внесувањето кислород. Поради големиот број здравствени придобивки... Read More
Во последниве години, сè повеќе се пишуваше за придобивките од одењето, и што е уште поважно, сè повеќе луѓе се свртуваат кон одење како начин... Read More
Одма  бидете подготвени за болка во мускулите во првите неколку дена по започнувањето на физичката активност, а од друга страна сепак ќе забележите голем број... Read More
Ако се придржувате до истото темпо на трчање на лента од тренинг до тренинг, шансите ви се многу брзо да се досадите од тој тренинг. Но, можностите... Read More