Thu. Dec 1st, 2022

Здравје

Стрес, анксиозност, раздразливост, промени во расположението, депресија, замор, сето тоа се симптоми со кои луѓето се среќаваат во животот, особено сега во модерното време. Од друга... Read More
Знаеме дека 1,5 l до 2 l се одредуваат како минимум кога внесот на вода е доволен на дневна основа. Знаеме и дека е многу важно... Read More
Нема сомнеж дека месото обезбедува протеини, но храната како грав, јајца, јаткасти плодови, јогурт, па дури и брокула се само дел од намирниците кои се... Read More
Многу почетници во светот на здравата исхрана на патот кон намалување на масните наслаги слушаат за познатиот дефицит на калории (внес на енергија помал од потребното). Значи, во... Read More
Едно од најчесто користените овошја кога се јаде веднаш после тренинг се бананите. Кога нутриционистите зборуваат за нив, 3 аспекти на нивната употребна вредност во исхраната... Read More
Анорексијата е екстремно губење на телесната тежина поради ограничениот внес на калории во однос на потребите, што доведува до значително ниска телесна тежина во однос... Read More
Витаминот Д е често занемарена, недоволно консумирана хранлива материја која игра главна улога во вашето целокупно здравје и перформанси во теретана. Научете како да бидете сигурни... Read More