Thu. Aug 11th, 2022

Нутриционизам

На пазарот има широк спектар на вегански – растителни протеини кои ќе ви ја обезбедат потребната количина на протеини. Билни наспроти животински протеин Производите од животинско потекло, како месо, јајца... Read More
Зачинетата храна е популарна низ целиот свет, од Индија преку Унгарија до Мексико, и сите се потпираат на чили пиперки и кари во прав. Но,... Read More
Верувајте ни, можете да јадете без здебелување и да ги помрднувате дупките во ременот. Само треба да ги следите следниве совети за детоксикација за да ги... Read More
Многумина од нас за Велигден ќе подготвуваат премногу варени јајца, сепак, колку долго можат да траат пред да се расипат? Варените јајца можат да се... Read More
Имено, според неодамнешната студија на Универзитетот во Хелсинки, Витаминот Ц би требало да ги отвори дишните патишта за да ги спречи кашлањето и шиштење кои... Read More
Лимонот е едно од најздравите плодови на планетата. Тој е преполн со хранливи материи и лимонска киселина ни помага да се бориме против бактериите и вирусите. Дали... Read More
Современиот начин на живот има свои неповолни страни. Постојано сте потресени со текот на времето, постојано работите и не успевате да издвоите време за физичка... Read More