Tue. Jan 18th, 2022

Повреди и болести

Секој што сака да се врати на спортот по корона мора да биде сигурен дека болеста не оставила последици врз срцето и белите дробови. Со... Read More
Како прво, да ги нагласиме најважните работи: Вртоглавицата за време на вежбањето не е вообичаена состојба и треба да се сфати сериозно и да се... Read More
Луѓето се хомеотермички суштества, што значи дека температурата на нашето тело е постојана во текот на животот. И иако температурата варира од ден на ден, па... Read More
Пред сè, да го нагласиме најважното: Вртоглавица за време на вежбање не е честа состојба и треба сериозно да се сфати и да се најде... Read More
Клучно е да не го допирате лицето! Сите оние кои вежбаа во теретана пред вонредната состојба, како и оние кои планираа да започнат, секако со... Read More
Да тренираме или не – прашањето е сега! Сезоната на настинки, вируси и грип трае веќе неколку месеци. Скоро секој ден сме изложени на ефектите... Read More
Кога сте во состојба на депресија, имате висок крвен притисок, брзо отчукувања на срцето, вие всушност сте под голем стрес. Изворите на стрес можете да ги... Read More