ВИТАМИН Ц

Здравјето на човекот многу зависи од количината на витамини и минерали кој организмот ги добива. Овие супстанции нашиот организам неможе да ги произведе, а истовремено тие се од витално значење за неговото правилно функционирање. Тие се вклучени во метаболички процеси, формирање на крвта и ќелиските мембрани, работа на срцевиот мускул и развитокот на мозокот, а покрај тоа витамините и минералите го зголемуваат имунитетот. Заедно со бројните ензими, витамините и минералите овозможуваат правилно функционирање на организамот.

За таа цел ви презентирам, еден производ кој секако треба да го имате.

ВИТАМИН Ц + Шипинка. Додарок кој е наменет за дополнување на исхраната со витамин Ц.

Витамин Ц, исто така познат како Л-аскорбинска киселина, е витамин растворлив во вода кој е природно присутен во некои храни, додаден на други и достапен како додаток во исхраната. Луѓето, за разлика од повеќето животни, не се во состојба да синтетизираат витамин Ц ендогено, па затоа е суштинска диететска компонента особено за активните особи и професионалните атлети.

Карактеристики на ефективни супстанции:

Витаминот Ц припаѓа на витамини растворливи во вода, тој врши многу важни функции во телото. Тој игра важна улога во формирањето на колаген, што е важен за раст на телото и за регенерација на оштетеното фиброзно ткиво. Неговиот недостаток може да ги забави процесите на рехабилитација за време на заздравувањето и изгорениците.
Покрај неговите биосинтетички и антиоксидантни функции, витаминот Ц ја подобрува апсорпцијата на нехимското железо, обликот на железо присутен во растителната храна. Тој има позитивен ефект врз имунитетот на телото и ја зголемува неговата ефикасност и за време на вирусна и бактериска инфекција.

Шипинката покрај витаминот Ц содржи и други активни супстанции, од кои поважни се и каротините и Б витамините, како и витаминот П, кој е комплекс од биофлавоноиди чиј важен дел е рутин. Во природата, биофлавоноидите го придружуваат витаминот Ц и го зголемуваат неговиот ефект. Таблетите за ослободување на витамин Ц со шипинка обезбедуваат постепено ослободување на витамин Ц во организмот.

– 500 мг витамин Ц на таблета
– Збогатен со шипка во прав, која го мултиплицира ефектот
– Го зајакнува имунолошкиот систем и делува како антиоксиданс
– Се препорачува во случај на зголемена физичка активност, болест или стрес

Овој корисен производ можете да го купите на следнава веб страна

https://pbc.mk/kategorii/vitamini-i-minerali/vitamin-C-100tabs

Проверете