Докторите советуваат:Вежби кои помагаат вашиот црн дроб да биде здрав

Црниот дроб е еден од најважниот орган во вашето тело, но еден од органот кој минува низ најголема тортура, поготово ко конзумирате нездрави работи и алкохол. Бидејќи црниот дроб е филтер на нашиот организам, често се случува тој да се оштети и да предизвикува проблеми во текот на животот. иако здравата исхрана е главната работа која ќе овозможи вашиот црн дроб да биде здрав и правилно да работи, постојат и вежби кои ја подобруваат неговата работа која овозможува подобра циркулација и која генерално овозможува вашиот црн дроб да функционира подобро.

Поради тоа докторите советуваат да ги правите овие вежби за да бидете здрави.

  • Истегнување на нозе преку глава

  • Истегнување на колкови


– Стомачни со допирање на лактови и колена

Проверете