Испробајте ја вашата сила: Подигнете планк со еднорачен тег

Веројатно до сега сте навикнале да зборуваме како планк (изджување во склек) е една од најдобрите вежби кои можете да ги работите, поготово ако тренирате по дома. Планкот бара од вас голема издржливост и активира огромен број на мускули во вашето тело што ќе ви помогне побрзо и подобро да напредувате.

Овој пат ви покажуваме варијација на планк која од вас бара да користите и тег. На бенч клупата прдржете и направете класична поза за планк. На клупата можете да се задржите со шаката, а ако ја почуствувате вежбата отежнато, тогаш придржувајте се со лакотовите. Со едната рака фатете го тегот и подигајте го со градите. Направете неколку повторувања и истовремено влијаете на мускулите, поготово на мускулите на градите, рацете и стомакот.

Погледнете како се работи оваа вежба

Проверете