Кажете стоп на стареењето: Исфрлете ги овие намирници

Ако конзумираме храна која не е здрава, која содржи адитиви и многу додатни шеќери, тогаш никако не можеме да очекуваме да бидеме здрави и долговечни. Иако препораката на многу нутриционисти се да се јаде умерено и исхраната да биде максимално разновидна, постојат намирници кои морате да ги јадеете во минмални количини, бидејќи токму тие намирници влијаат на стареење на организмот и доведува до тоа вашата кожа да биде сува, набабрена и да старее побрзо.

Еве за кои намирници станува збор:

  • Шеќер
  • Похована храна
    -Алкохол
    -Сол
    -Кафе и напитоци кои содржат кофеин

Проверете