Овие вежби морате да ги направите пред трчање

Иако трчањето најверојатно е здраво и добро, тоа може негативно да влијае на колената, зглобовите и колковите ако не сте добро загреани…
Пред да почнете да се занимавате со било кој трениг, потребно е да се раздрмате и да се загреете за да ги подготвите вашите мускули за напорот кој слeдува. Ако незагреани почнете со тренингот, постои голема шанса да се повредите. Исто така, вашето тело нема да биде доволно подвижно, што значи дека немате да можете да го извлечете максимумот од вежбите кои ги работите.

Многумина трчањето им помага кIако вежба за загреевање, но не сфаќаат дека трчањето исто така е многу захтевна вежба која и тоа како може да влијае на телото, поготово на зглобовите. Поради тоа фитнес експертите советуваат дека пред заминување на трчање направете вежби за загревање кои ќе ве подготват.

Ние одлучивме да ви покажеме 10 вежби кои посебно се работат пред трчање.

Проверете