Fri. Oct 30th, 2020

Уредник

Прекумерната потрошувачка на шеќер во очите доведува до распаѓање на забите и прекумерна дебелина, но влијание на рафиниран шеќер не застанува на тоа. Делува на... Read More
Факт е дека било која диета да ја држите, за да изгубите вишок килограми морате да гладувате. Постојат голем број на стратегии кои помагаат да... Read More
Јаболко во текот на целата годината мами својот изглед и мирис. Комбинација на различни вкусови и ароми, јаболкото обезбедува еден вид на уживање во исто... Read More
На полиците на западноевропските земји, се повеќе и повеќе се наоѓаат прехрамбени производи на чија декларација се наведува гликемиски индекс, ГИ(GI). Зошто е тоа важно?... Read More
Влакната генерално се компоненти на растителните клетки, кои внесени преку храна во тенкото црево не подлежат на процесот на варење. Во дебелото црево под дејство... Read More
Со начинот на исхраната може да го сочувате вашето здравје,да го успорите процесот на стареење.Јадете ленено семе,пиј те црно вино и грицкајте црана чоколада. Темното... Read More
Истражувањата за прехранбените адитиви укажуваат на тоа дека нивната интеракција во телото може да влијае на развојот на нервниот систем кај децата. Научниците на ливерпулскиот... Read More