Mon. Jan 25th, 2021

Уредник

Зголемувањето на чистата мускулна маса е цел за скоро секој вежбач во теретана. Тоа е зголемување на мускулниот волумен што е резултат на прилагодување на телото... Read More
Прости јаглехидрати Простите (едноставни) јаглехидрати се брзи извори на енергија. Тие се состојат од пократки молекуларни ланци и полесно се варат во споредба со сложените јаглехидрати. Јадењето... Read More
Катаболичен хормон Ако хормонот наречен кортизол започне да достигнува високи нивоа во телото во константно време, тогаш може да има ситуација кога вашето сопствено тело... Read More
Водата е основната состојка на крвта. Крвта носи кислород, хранливи материи, хормони и многу други супстанции во клетките, истовремено отстранувајќи ги нуспроизводите од метаболизмот. Водата ги штити... Read More
Поради практичноста, многумина одлучуваат да направат кардио тренинг и тренинг со тегови на еден тренинг, но се сомневаат во редоследот по кој треба да се... Read More
Исправната диета и соодветно дозирана физичка активност е „клучот“ за постигнување и одржување на посакуваната тежина и убаво, дефинирано тело. Мислам дека сите знаеме некаде дека... Read More
Секој сака големи и силни подлактици. Тие не доаѓаат до израз како бицепс или трицепс, но сепак се важни. Ако видиме човек со голема надлактица, но со... Read More
Повеќето луѓе се обучени да избегнуваат храна богата со маснотии и да избираат производи со малку маснотии при купување – за ваков вид дезинформации, во... Read More
Рамниот и цврст стомак е показател за добро здравје. Рамниот, цврст стомак не само што е естетски привлечен, туку е индикатор и на здравјето затоа... Read More