Fri. Nov 27th, 2020
Губењето на масните наслаги покрај тоа што е сам по себе напорен процес во однос на многу ограничувања кои ќе мора сами себе си да... Read More
Се чини дека секое ново истражувања и новооткриени заклучоци на научниците им го менуваат мислењето за вечното прашање: колку часа спиење е доволно за оптимално... Read More
Меѓу главните причини – дебелината и физичката неактивност Шеќерот (гликоза) е главен извор на енергија и движечка сила на сите активности во нашето тело. Во... Read More
1. Дали вработените во фитнес центрите има академско образование и искуство кога станува збор за тренирање? Ако немаат завршено ДИФ ( Факултет за физичка култура)... Read More
На инфекции и вируси сите сме изложени. Но први ‘паѓаат’ оние чиј организам поради некоја причина е ослабен. И покрај тоа што многу спортисти се... Read More