Tue. Sep 29th, 2020
Ако се држите до истото темпо и се потпрете на лента за трчање од тренинг до тренинг, големи се шансите многу брзо да ви здодее од... Read More
Спортските и фитнес додатоците се дефинитивно еден од најпопуларните додатоци во исхраната што се користат секојдневно, како кај спортистите, така и кај аматерските вежбачи. Секој сака и... Read More
Веројатно многу пати сте слушнале дека тестенините би било добро да ги избегнувате или јадете нешто пред некоја физичка активност. Во исто време, кога некој спомнува... Read More
Оние кои се држат на нискокалорична диета со надеж дека ќе изгубат тежина не треба да очекуваат многу освен ако вежбаат, велат научниците. Имено, една... Read More
Вежбите за вежбање првенствено доведуваат до зголемување на јачината и мускулната маса, додека аеробниот тренинг првенствено доведува до зголемување на внесувањето кислород. Поради големиот број здравствени придобивки... Read More
При закрепнување од интензивно тренирање, многу аминокиселини се многу важни. Овие се глутамин и леуцин. Леуцин Леуцинот е суштински разгранет аминокиселински ланец, кој се наоѓа во секој подобар извор на... Read More
Природно е дека пристигнувањето на топлите денови буди љубов кон активности на отворено. Без разлика дали станува збор за одбојка на плажа, возење велосипед или само... Read More
Коензим Q10 е соединение кое припаѓа на убикиноните, а чија заедничка карактеристика е сеприсутноста кај живите организми и нивната хемиска структура, која содржи функционална група... Read More
Едноставно: За 2 лица. Време на подотовка 5мин. Ако кофеинот е синоним за добар утрински почеток, тогаш можете да ги пробате ова овес со кафе. Најдоброто... Read More