Wed. Jul 15th, 2020
Имено, според неодамнешната студија на Универзитетот во Хелсинки, Витаминот Ц би требало да ги отвори дишните патишта за да ги спречи кашлањето и шиштење кои... Read More
Списанието “ Меѓународната проучување на спортска исхрана” ги објави резултатите од истражувањето за влијанието на темно чоколадо при тренинг. Максималниот аеробен капацитет (максимум VO2) е подобрен кај субјекти... Read More
За многу луѓе, вечерниот тренинг стана неизбежен ритуал. Некои сакаат да го прават тоа дома во топлината на сопствениот дом, додека многумина сакаат да го поминат... Read More
Кога сте жедни и имате потреба од хидратација после интензивна активност, како што се трчање, возење велосипед или тренинг во теретана, лесно е да посегнете... Read More