Кето крекери

Со малку напор
за 2 лица
подотовка 30 мин
Кул идеја за ужинка за оние кои избегнуваат јаглени хидрати. Послужете ги со сос по ваш избор заснован на домат, грчки јогурт или можеби авокадо и уживајте во здравата ужинка со филмот.
Ако сакате, додадете малку зачин по вкус, како што е сушен босилек.
Состојки (околу 20 парчиња):
1 топка (околу 125 гр.) Моцарела
2 поголеми јајца (или 3 помали)
65 гр кокосово брашно
Малку хималајска сол и бибер

Подготовка:
Во кујнски миксер со додаток за тесто, добро измешајте го кокосовото брашно, солта и јајцата (можете да го направите и рачно, со вилушка).
Изрендајте моцарела или уште подобро, купете рендана (ќе ослободи помалку течност). Топете ја моцарелата во микробранова печка или тефлонска тава на пара, така што ќе биде мазна и лесна за мешање. Веднаш додадете го во миксер и мешајте додека сè не се соедини и не се формира тесто. Завршете со рацете колку што е потребно и завиткајте во пластична фолија и ставете го во фрижидер околу еден час.
Поставете плех со хартија и вклучете ја рерната на 175 ° С. Подмачкајте две парчиња хартија за печење (може да ја земете оваа што ќе ја ставите на плехот за печење и да ја вратите подоцна) со малку спреј со кокосово масло или стопено, и тестото превртете го меѓу нив во тенок правоаголник (дебел околу 0,4 см).
Исечете коцки или правоаголни крекери од тестото, наредете ги на лист обложен со хартија и бодете лесно со вилушка. Печете околу 10-15 минути, во зависност од јачината на вашата рерна, сè додека не станат малку златни на рабовите. Тие не смеат да станат целосно кафеави.
Потоа исклучете ја рерната, отворете ја вратата на рерната и оставете ги бисквитите внатре околу половина час. Послужете со сос по желба.