Кето пица за која ви се потребни десет минути!

1 лице 10мин
Пицата е еден од оние оброци што сите ги сакаме, поточно обожаваме. Искрено, чувствувам голема тежина во стомакот после секоја обична пица, па морав да најдам некои алтернативи.
Знам, постојат многу верзии на здрави пици, почнувајќи од тесто и брашно, до оние во кои некои состојки ја имитираат основата на која оди полнењето.
Предлогот што ви го пренесувам подолу во суштина е верзија на кето пица со подлога што ќе ја подготвите во рок од пет минути.
Состојки:
за подлогата
2 белки од јајца
1 јајце
2 лажици пармезан
1 лажица овесни снегулки
за полнење
излупен сос од домати или домат
мисиркина шунка
кашкавал гауда
моцарела
мешавина од зачини (оригано, мајчина душица, рузмарин …)
свежи листови босилек

Подготовка:
Сите состојки за основата ставете ги во блендер и изблендирајте ги околу една минута. За тоа време, загрејте ја тавата на средна температура што претходно малку сте ја подмачкале со масло. Потоа истурете ја смесата во неа.
Кога основата ќе се испече, свртете ја од едната страна. Потоа премачкајте го со сос од домати со додавање мешавина од зачини. Додадете рендана гауда, шунка ретко исечена и моцарела.
Сите заедно потоа можете да го префрлите во рерната неколку минути додека сирењето целосно не се стопи.
Ден за пица!