Направете свој ПРОТЕИНСКИ ЛЕБ и јадете го колку сакате!

Слободно јадете го за појадок со пржени јајца или вашата омилена шунка, намачкајте го со намаз од сирење или ставете авокадо, на кое само додадовте малку сол и бибер.
Состојки:
300 грама посно сирење 100 грама мелени бадеми 100 грама сецкани ленени семиња 125 грама сечкана овесна каша 1 лажичка сол 6 грама прашок за пециво (половина кесичка) 8 белки од јајца 2 лажици сусам 2 лажици семки од тиква (по желба) 2 лажици семки од сончоглед

Подготовка:
Во длабок сад измешајте ги сувите состојки: мелени бадеми, сецкан лен, овесна каша, сусам, сол, прашок за пециво и семиња. Додадете малку изматени белки од јајца и посно сирење, и добро измешајте.
Обложете долга тава за леб со хартија за печење и ставете ја смесата. Израмнете со лажица, посипете уште малку сусам и печете околу 50-60 минути во загреана рерна на 180 ° Целзиусови.
Кога лебот е печен, ставете го на решетката за ладење и оставете го да се излади, дури потоа исечете го.