Направете свој ПРОТЕИНСКИ ЛЕБ

Слободно појадувајте го со пржени јајца или омилената шунка, намачкајте го со намаз од сирење или ставете авокадо на кое само малку посолевте и бибер.
Артикли:
300 грама посно сирење 100 грама мелени бадеми 100 грама сечкани ленени семиња 125 грама сечкана овесна каша 1 кафена лажичка сол 6 грама прашок за пециво (половина кесичка) 8 белки 2 лажици сусам 2 супени лажици семки од сусам лажици семки од сончоглед)
Подготовка:
Во длабок сад измешајте ги сувите состојки: мелените бадеми, сечканиот лен, овесната каша, сусамот, солта, прашокот за пециво и семките. Додадете малку изматени белки и посно сирење и добро измешајте.
Тавата за леб обложете ја со хартија за печење и ставете ја смесата. Израмнете со лажица, посипете уште малку сусам и печете околу 50-60 минути во загреана рерна на 180 степени Целзиусови.
Кога ќе се испече лебот, ставете го на решетката за ладење и оставете да се излади, па исечете го.