Wed. Sep 27th, 2023

Додатоци во исхрана

Ви овозможуваме да бидете информирани за забранетите супстанции и пред вежбање. Забранетите супстанции биле голема тема на дискусија во последните неколку недели, од неодамна Тајсон... Read More
Протеините се неопходни за раст и обнова на ткивата, и исто така имаат некои специфични карактеристики. Поради тоа протеините во храната честопати се сметаат и... Read More
Човечкото тело за протеинска синтеза користи 20 амино киселини, 9 се сметаaт за есенцијални зашто организамот не може сам да ги произведе и затоа користи... Read More
Што точно е Л-карнитинот? Концентрирајќи се повеќе на маркетингот, а помалку на науката добивме резултат дека Л-карнитин е општо прифатени како супстанца која ги подобрува... Read More
Во денешниот лавиринтот на спортски додатоци, тешко е да се одлучи што да се купи, во која форма (таблети, капсули, течност, прав, …) и како... Read More