Wed. Jun 23rd, 2021

Додатоци во исхрана

За кикириките велат експертите, дека се голем извор на енергија и содржат мноштво на витамини и минерали, плус протеини. Погледнете што има во кикириките и какви... Read More
Протеините се важен дел од исхраната, бидејќи како макронутриенти тие се составен дел на клетката. Имено, тие ги обезбедуваат потребните аминокиселини за нормално функционирање на... Read More
Поради разни состојби, како што се диета, болест, замор, интензивни исцрпувачки вежби; нарушено е нивото на минерали во човечкото тело. Исто така, се намалува брзината на обновување... Read More
Леуцин и нејзината ефикасна примена за мускулен раст и регенерација Мускулното градење се  заснова на тежок тренинг, балансирана диета, но и на додатоците во исхраната исто така можат... Read More
Аргининот е условно заменлива аминокиселина. Ова значи дека телото е во состојба да ја синтетизира, но под одредени услови и во мали количини. Аргининот не се произведува кај... Read More
За да витамините и минералите што ги земате за да го зајакнете вашиот имунитет и навистина да го подобрите вашето здравје, важно е да ги... Read More
Многу омилени грицки – пуканки – брзо се подготвуваат, вкусни и заради нивната висока содржина на растителни влакна, се екстремно заситени. Пуканките се цели зрна кои... Read More
Кога станува збор за губење на тежината, протеините победуваат во споредба со јаглехидратите и мастите. Сепак, протеините се исто така извор на калории, а прекумерното внесување... Read More