Thu. Dec 1st, 2022

Исхрана

За да знаете како правилно да се храните според видот на тренингот и дека има смисла, важно е прво да ја одредите целта на тренингот... Read More
Едно од најчесто користените овошја кога се јаде веднаш после тренинг се бананите. Кога нутриционистите зборуваат за нив, 3 аспекти на нивната употребна вредност во исхраната... Read More
На бодибилдерите им требаат протеини. И кога планот за исхрана бара над 200 грама протеини дневно, суплементацијата е од суштинско значење. Дури и ако сте во можност... Read More
На бодибилдерите им требаат протеини. И кога планот за исхрана бара над 200 грама протеини дневно, суплементацијата е од суштинско значење. Дури и ако сте во можност... Read More
Без оглед на вашите фитнес цели, пилешкото е идеална храна за секој кој сака да живее здрав живот. Пилешките гради често имаат малку маснотии и богати... Read More
Односно, како да уживате во омилената „нездрава“ храна дома, или кога ќе излезете некаде, без тие да бидат премногу проблематични – неколку практични совети. Пица... Read More
Тиквата пристигнала во Европа од Северна Америка, каде што ја одгледувале други домородци на тој континент. Благодарение на тоа, тиквата стана составен дел од националниот фолклор... Read More
Знаеме дека суплементацијата, во различни форми, е редовен „оброк“ после секој тренинг. Протеини, креатини, амино киселини… се некои од вообичаените производи кои ги користиме после тренинг... Read More