Thu. Sep 21st, 2023

Исхрана

Човечкото тело за протеинска синтеза користи 20 амино киселини, 9 се сметаaт за есенцијални зашто организамот не може сам да ги произведе и затоа користи... Read More
Половина чаша свежо безмасно сирење содржи 16 грама протеини. Оние кои внимателно го следат внесот на јаглехидрати ќе бидат воодушевени од фактот дека една порција... Read More
Што точно е Л-карнитинот? Концентрирајќи се повеќе на маркетингот, а помалку на науката добивме резултат дека Л-карнитин е општо прифатени како супстанца која ги подобрува... Read More
Во денешниот лавиринтот на спортски додатоци, тешко е да се одлучи што да се купи, во која форма (таблети, капсули, течност, прав, …) и како... Read More
Следните шест оброци имаат нешто заедничко: совршени се. Тие се едноставни колку што може да бидат, и се идеални за ви помогнеме да ги изградите... Read More
Александар е вегетаријанец. Тренира во салата 4 пати неделно и неговата цел е да изгради мускулната маса. Висок е 180 см и има 27 години.... Read More
Во екот на новите принципи на исхрана кој ги уништува сегашните правила, ова има постигнато голема популарност. Во буквален превод, повремен пост, овој тип на... Read More
Палео диетата се сведува на вид на исхрана каква што луѓето практикуваа за времет на палеолитот, пред развојот на земјоделството. Поддржувачите на оваа диета неговата... Read More