Sat. Feb 27th, 2021

Lifestyle

Магнус Лигдабк е личен тренер и нутриционист кој може да се пофали дека соработува со некои од најголемите холивудски starsвезди и нивните врвни резултати. Овој шведски... Read More
За почетниците, се знае дека брзореагирачки мускулни влакна имаат поголем потенцијал за раст отколку бавнореагирачки. Бидејќи сме родени со повеќе или помалку однапред одреден сооднос на... Read More
Целулитот е една од оние теми за кои сакаме и не сакаме да зборуваме. Колку и да сме стари, скоро сите го искусивме „под своја кожа“,... Read More
Природно е дека пристигнувањето на топлите денови буди љубов кон активности на отворено. Без разлика дали станува збор за одбојка на плажа, возење велосипед или само... Read More
Една од најчесто изложените теми во списанијата за фитнес е познатиот индекс на маснотии на телото и како да се утврди. Прво и најважно –... Read More
Губењето тежина е голем проблем за многумина, а оние кои се најупорни и посветени за постигнување на таа цел, сигурно ќе успеат. Но, за што ретко... Read More
Гинекомастијата е најчеста бенигна зголемување на жлачното ткиво на дојката кај мажите, што е последица на нерамнотежа помеѓу естрогенот (естрадиол) и тестостерон (зголемување на естрогенот,... Read More
Најчесто, постигнувањето и одржувањето на здравјето и добрата форма се чини дека е сложена и тешка цел да се постигне, но правилната и урамнотежена диета... Read More