Mon. Oct 25th, 2021

Слабеење

Почнавте со диета и се уште не можете да видите. Внимавате што јадете, и вие почнавте да вежбате и се чини дека ништо не се случува. Прочитајте... Read More
Недостаток на калории, или помал внес на калории од дневната потрошувачка, во текот на долг временски период може да биде исклучително тешко, особено психички. Борбата со... Read More
Желбата за нездрава храна, без разлика дали е солена или слатка, е прекумерна и ирационална желба за одредена храна. За разлика од гладта, која може да... Read More
Кога зборуваме за здраво и силно тело, пред мора да се поврземе со исхраната. Правилната и добро балансирана исхрана е основа на здравјето и основна ставка... Read More
Дали некогаш сте побарале стручни совети во врска со исхраната додека добивате индивидуализиран план со внимателно изработени оброци за целиот месец? Плановите за исхрана имаат свои добрите... Read More
Ако постојано се чувствувате гладни, би било добро да изберете храна која ќе ви овозможи подолготрајно чувство на ситост. Треба да им дадете предност на протеините... Read More
Во денешно време, метаболизмот често се споменува во фитнес круговите, но и многу пошироко. Застрашувачки факт е дека повеќето луѓе што зборуваат за тоа имаат многу... Read More
Одење гладен или не јадејќи нешто од 18 часот е диетален мит на кој сите сме се сретнале барем еднаш во животот. Еден австралиски нутриционист откри... Read More
Иако сите знаеме колку е важна физичката активност, многу малку го прават тоа редовно. Според некои проценки, помалку од 20% од луѓето редовно се занимаваат со... Read More
Семето на чиа, без оглед колку е ситно и грозно, изгледа сè повеќе и повеќе станува популарно и носи ласкава титула супер храна . И тие не се... Read More