Mon. Dec 5th, 2022

Слабеење

Секој тренинг е шок за телото. За телото и мускулите адекватно да одговорат на овој тип на стрес, потребно е да се задоволат потребите за исхрана. Закрепнувањето... Read More
Кога имате многу работа, прво јадете. Јужноафриканска поговорка Професионалните спортисти, фитнес ентузијастите и рекреативците често тренираат од различни причини. Првите сакаат да ги поместуваат границите,... Read More
Често се прашувате која количина на калории – над вообичаениот дневен внес – е оптимална за раст на мускулите? Колкав дневен, неделен или месечен додаток на... Read More
Мандарините се добро познато овошје. Покрај препознатливиот изглед, како малите портокали, мандарините имаат многу корисни работи за здравјето на луѓето. Мандарините имаат нешто помалку од 40 калории,... Read More
Многу почетници во светот на здравата исхрана на патот кон намалување на масните наслаги слушаат за познатиот дефицит на калории (внес на енергија помал од потребното). Значи, во... Read More
За да знаете како правилно да се храните според видот на тренингот и дека има смисла, важно е прво да ја одредите целта на тренингот... Read More
Едно од најчесто користените овошја кога се јаде веднаш после тренинг се бананите. Кога нутриционистите зборуваат за нив, 3 аспекти на нивната употребна вредност во исхраната... Read More