Mon. Dec 5th, 2022

Слабеење

Кога размислувате за начини да согорите калории , спиењето ретко ви паѓа на ум, но телото согорува калории додека спиете. Дали можеме да изгубиме тежина и колку калории навистина согорува оваа активност? Истражувањата... Read More
Односно, како да уживате во омилената „нездрава“ храна дома, или кога ќе излезете некаде, без тие да бидат премногу проблематични – неколку практични совети. Пица... Read More
Базалната стапка на метаболизам (БМР) е минималната потрошувачка на енергија што една личност ја троши во мирување и е потребна за одржување на виталните телесни... Read More
Знаеме дека суплементацијата, во различни форми, е редовен „оброк“ после секој тренинг. Протеини, креатини, амино киселини… се некои од вообичаените производи кои ги користиме после тренинг... Read More
Витаминот Б1 (тиамин) е еден од 8-те витамини од Б-комплексот кои се неопходни за нормално функционирање на нервниот, мускулно-скелетниот и кардиоваскуларниот систем. Витаминот Б1 го зајакнува имунолошкиот... Read More
Почнавте со диета и се уште не можете да видите. Внимавате што јадете, и вие почнавте да вежбате и се чини дека ништо не се случува. Прочитајте... Read More
Недостаток на калории, или помал внес на калории од дневната потрошувачка, во текот на долг временски период може да биде исклучително тешко, особено психички. Борбата со... Read More
Желбата за нездрава храна, без разлика дали е солена или слатка, е прекумерна и ирационална желба за одредена храна. За разлика од гладта, која може да... Read More
Кога зборуваме за здраво и силно тело, пред мора да се поврземе со исхраната. Правилната и добро балансирана исхрана е основа на здравјето и основна ставка... Read More