Mon. Dec 5th, 2022

Слабеење

Дали некогаш сте побарале стручни совети во врска со исхраната додека добивате индивидуализиран план со внимателно изработени оброци за целиот месец? Плановите за исхрана имаат свои добрите... Read More
Ако постојано се чувствувате гладни, би било добро да изберете храна која ќе ви овозможи подолготрајно чувство на ситост. Треба да им дадете предност на протеините... Read More
Во денешно време, метаболизмот често се споменува во фитнес круговите, но и многу пошироко. Застрашувачки факт е дека повеќето луѓе што зборуваат за тоа имаат многу... Read More
Одење гладен или не јадејќи нешто од 18 часот е диетален мит на кој сите сме се сретнале барем еднаш во животот. Еден австралиски нутриционист откри... Read More
Иако сите знаеме колку е важна физичката активност, многу малку го прават тоа редовно. Според некои проценки, помалку од 20% од луѓето редовно се занимаваат со... Read More
Семето на чиа, без оглед колку е ситно и грозно, изгледа сè повеќе и повеќе станува популарно и носи ласкава титула супер храна . И тие не се... Read More
Многу луѓе губење на тежината го поврзуваат директно со нервоза, чувство на глад и незадоволство. Кога станува збор за брзо слабеење, тогаш таа врска е уште... Read More
Пред нас се велигденските празници, кои покрај слободни денови и собири, значат и вистински празник и многу храна. Поред јајцата и шунката (и младиот кромид), проблемот... Read More
Храната што ја внесуваме значително влијае на нашиот живот и спортските перформанси. Ако го споредите човечкото тело со автомобил, ќе ја достигнеме точката на споредливост. Ако ставиме... Read More