Thu. Aug 11th, 2022

Тренинг

Пристигна пролетта , а спортските сали секојдневно се се попосетувани. Потребно е тренинзите да бидат умерени и да се изведуваат подолг временски период, бидејќи вежбањето треба да стане задоволство кое ќе стане навика . Ако сте меѓу... Read More
Дали некогаш сте тренирале 2,3 месеци, а потоа сте прекинале набргу потоа? Верувале или не, 50% од луѓето кои тренираат се откажуваат од тренингот по само... Read More
Ставот кон вежбањето кај повеќето луѓе варира од ден на ден. Понекогаш ќе бидете полни со енергија и можеби ќе вежбате секој ден. Од друга страна, има... Read More
Дали сте размислувале за вежбање нозе во текот на неделата 2 пати? Можеби оваа идеја ви изгледа малку луда, со оглед на тоа што добар дел... Read More
Дали ви е мистерија зошто луѓето вежбаат наутро?  Зарем не ја гледате поентата во тоа да станете наутро , а потоа да одите на тренинг? Затоа подготвивме статија за вас која... Read More
Се повеќе вежбачи се свртуваат кон тренинзите со сопственото тело – без тегови, опрема или помагала. Општо мислење е дека ако сакате координирано, флексибилно, мобилно и... Read More
Дали конечно добивте членска книшка во теретана? Секоја чест! Ако одите во нова теретана, но сте малку нервозни поради тоа, не грижете се. Речиси сите се малку збунети... Read More
Дефицитот на калории е неопходен фактор за слабеење и топење на мускулното ткиво. Сепак, многумина сакаат да ја зголемат мускулната маса, што бара вишок калории. Дали мислите... Read More