Tue. Apr 13th, 2021

Совети за вежбање

Трчањето и возењето велосипед се дефинитивно меѓу најпопуларните аеробни активности ширум светот. Но, ако треба да изберете еден од двајцата, тешко е да се одлучите,... Read More
Познат факт е дека музиката влијае позитивно на физичката активност и на низа способности на вежбачите кои влијаат на реализацијата на таа активност. Токму поради ова,... Read More
И покрај сега огромниот број на студии кои покажуваат дека кардиоваскуларниот тренинг со низок интензитет не ги согорува телесните маснотии скоро толку ефективно како висок... Read More
„Мускулите не растат на тренинг, туку во сон“, е златното правило за фитнес. Но, покрај квалитетот на спиењето, мускулниот раст, закрепнувањето, но исто така и квалитетот... Read More
Ако сакате да изгубите тежина, да ги обликувате нозете и задникот, да ја зголемите фитнесот и издржливоста или едноставно да внесете новина во вашата рутина... Read More
Ако вашата цел е да ја зголемите силата, еден од предусловите што мора да го исполните е максимална посветеност на целта, но исто така и... Read More
Како изгледа редовен тренинг? Да речеме, правиме тренинг за нозе. Ајде да направиме кратко загревање и да вежбаме, барем треба. Првото нешто што многу луѓе ќе... Read More
Тренингот за време на болест е ноќна мора за бодибилдерите. Болеста ве исфрла од редовната програма за оброци, кога сте болни, потешко е да одржите соодветна... Read More