Sun. Feb 5th, 2023

Совети за вежбање

Луѓето кои сакаат ефикасно да ослабат веќе на влезот во фитнес центарот се соочени со дилема: Дали е подобар кардио или тренинзите за сила? Дали ќе... Read More
Секојдневното практикување јога му носи на телото и на умот оптимални услови за здравје, релаксација и мир Кога некој ќе спомне јога, првото нешто што... Read More
Многумина од вас тренираат заради подобра кондиција, амбиции за губење на вишокот килограми и им се препорачува да вежбаат првенствено во аеробик или кардио режим. нели?... Read More
Ако би можел да издвојам едно прашање што најчесто го добивам, тоа е: „Колку пати неделно треба да тренирам за да постигнам резултати? Мојот одговор... Read More
Паузите помеѓу сетови во еден тренинг зависат од методот што го практикуваме. Кога се применува методот на повторливи сетови, најчест во бодибилдингот и рекреацијата, паузите помеѓу... Read More
Вежбавте редовно и стекнавте добра кондиција и форма, а потоа поради некоја причина моравте да направите пауза од тренинзите некое време. Иако не сакате да го... Read More
Иако се свесни за сите здравствени придобивки од вклучување во физичка активност, за некои физички изглед се уште е примарна причина за напорни вежби. И нема... Read More
Во последниве години, се повеќе се пишува за придобивките од одењето, и уште поважно, се повеќе луѓе се свртуваат кон одење како начин за исполнување... Read More
Неделната програма за градење мускулна маса или како што е стручно наречена мускулна  хипертрофија е едноставен пример за план за тренинг што треба да го испробаат... Read More