Thu. Sep 28th, 2023

Здравје

До несакани ефекти за време на тренингот најчесто доаѓа поради тоа што едноставно не ги следите сигналите што вашето тело ги испраќа. Доклоку го познавате... Read More
1). Се отпуштете со чоколада и вино? Дали се релаксирате со чаша (или шише) вино секоја вечер пред да си легнете? Или копнеете по нешто слатко... Read More
Меѓу главните причини – дебелината и физичката неактивност Шеќерот (гликоза) е главен извор на енергија и движечка сила на сите активности во нашето тело. Во... Read More
Од денот кога сме родени, нашиот организам е изложен на “напади” на бактерии, вируси и други патогени честички. Без соодветна заштита, секој од нас многу... Read More
Неправилното држење на телото, дебелината, слабите мускули и стресот се четирите фактори кои ја зголемуваат можноста за болка во долниот дел на грбот. Доколку не... Read More
Недоволно вежбање, исхрана со ниска содржина на нутриенти и хормоналните и генетските фактори можат да влијаат на цврстината на коските и придонесуваат за нивно слабеење... Read More
Брокулата е не многу омилено јадење на децата, и кај многу возрасни има прилично лоша репутација. Меѓутоа, ако е соодветно подготвена, брокулата има одличен вкус.... Read More
Неправедно ја запоставуваме тиквата, таа е одличен извор на витамини, минерали и други важни материи. Сиромашна е со калории и лесно да се вари. Семе... Read More
Црвената боја на доматите донесе популарност на пицата, А Италијанците вешто ги искористија некои од нивните истражувања за да токму ова популарна храна биде прогласена... Read More