Thu. Jun 8th, 2023

Повреди и болести

Варикозните вени се заплеткана мрежа од проширени венски крвни садови. Секоја вена што е блиску до површината на кожата (површинска) може да се зголеми. Најчесто ги зафаќа... Read More
Анорексијата е екстремно губење на телесната тежина поради ограничениот внес на калории во однос на потребите, што доведува до значително ниска телесна тежина во однос... Read More
Секој што сака да се врати на спортот по корона мора да биде сигурен дека болеста не оставила последици врз срцето и белите дробови. Со... Read More
Како прво, да ги нагласиме најважните работи: Вртоглавицата за време на вежбањето не е вообичаена состојба и треба да се сфати сериозно и да се... Read More
Луѓето се хомеотермички суштества, што значи дека температурата на нашето тело е постојана во текот на животот. И иако температурата варира од ден на ден, па... Read More
Пред сè, да го нагласиме најважното: Вртоглавица за време на вежбање не е честа состојба и треба сериозно да се сфати и да се најде... Read More
Клучно е да не го допирате лицето! Сите оние кои вежбаа во теретана пред вонредната состојба, како и оние кои планираа да започнат, секако со... Read More