Wed. May 12th, 2021

Уредник

Трчањето и возењето велосипед се дефинитивно меѓу најпопуларните аеробни активности ширум светот. Но, ако треба да изберете еден од двајцата, тешко е да се одлучите,... Read More
Храната што ја внесуваме значително влијае на нашиот живот и спортските перформанси. Ако го споредите човечкото тело со автомобил, ќе ја достигнеме точката на споредливост. Ако ставиме... Read More
Познат факт е дека музиката влијае позитивно на физичката активност и на низа способности на вежбачите кои влијаат на реализацијата на таа активност. Токму поради ова,... Read More
Веројатно многу пати ви е укажано дека во оброк пред тренинг треба да јадете храна што ќе ви даде енергија за тренингот што следи. Како и да... Read More
И покрај сега огромниот број на студии кои покажуваат дека кардиоваскуларниот тренинг со низок интензитет не ги согорува телесните маснотии скоро толку ефективно како висок... Read More
Пред сè, да го нагласиме најважното: Вртоглавица за време на вежбање не е честа состојба и треба сериозно да се сфати и да се најде... Read More
Сексуалните хормони се клучни, како во развојот и сексуалната диференцијација на половите органи, така и во сексуалната диференцијација на мозокот. Покрај тоа што влијаат на развојот... Read More
„Земете ја вашата диета во свои раце и ослабете 20 килограми вишок килограми“, звучи како ефтин маркетинг хит, но всушност – зад тоа се крие... Read More
Сувото овошје е одличен извор на енергија. Може да го консумирате секој ден, умерено, без разлика дали сте активен спортист, рекреативен спортист или едноставно немате... Read More